Search found 72 matches

by kiekar
2018-09-19 22:31
Forum: General discussions
Topic: Error running external scanner using Avast
Replies: 5
Views: 1733

Re: Error running external scanner using Avast

Thanks for the tip

Got it working by removing the quotes from the beginning and the end so the final entry is

Code: Select all

C:\Program Files\AVAST Software\Avast\ashcmd.exe "%FILE%" /t=A /s /p=2 /d
Thanks
by kiekar
2018-09-19 22:16
Forum: General discussions
Topic: Error running external scanner using Avast
Replies: 5
Views: 1733

Re: Error running external scanner using Avast

Thanks for your quick reply
be sure ensure you surround the path executable in quotes
The entry in my thread is what I copied from hMailserver so yes the quotes are there.
by kiekar
2018-09-19 21:45
Forum: General discussions
Topic: Error running external scanner using Avast
Replies: 5
Views: 1733

Error running external scanner using Avast

Hello, I just downloaded a trial version of Avast antivirus pro for business which is running on windows 2012R2 and hmailserver version 5.6.7 B2425. In hMailServer I set the external virus scanner to "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\ashcmd.exe "%FILE%" /t=A /s /p=2 /d" with return value 1. Whe...
by kiekar
2018-08-29 15:04
Forum: General discussions
Topic: Append Email Subject
Replies: 8
Views: 2638

Re: Append Email Subject

2018-08-29 Hmailserver: 5.6.7-B2425 DOMAINS "Domain1.com" - cexxxxxxx.com Enabled: True SIGNATURE LIMITS DKIM ADVANCED Enabled: False Max size: 50 Enabled: True Max message size: 50000 Header: Relaxed Plus addressing: False Max size of accounts: 0 Body: Relaxed Algorithm: SHA256 Greylisting: False ...
by kiekar
2018-08-29 13:43
Forum: General discussions
Topic: Append Email Subject
Replies: 8
Views: 2638

Re: Append Email Subject

Hello, I changed the OnAcceptMessage function to suit my needs which works but I receive a error log file with script error. "ERROR" 6008 "2018-08-28 00:28:30.920" "Script Error: Source: Microsoft VBScript runtime error - Error: 800A01C2 - Description: Wrong number of arguments or invalid property a...
by kiekar
2018-08-20 23:25
Forum: General discussions
Topic: Append Email Subject
Replies: 8
Views: 2638

Re: Append Email Subject

Hello, Thank you very much for your quick reply. Below is a sample header. eturn-Path: brittney.gallant-karl=mydomain.com@letardionse.com Delivered-To: spam@mydomain.com Received: from ASSP.nospam (SERV1 [127.0.0.1]) by mail.mydomain.com with ESMTP ; Mon, 20 Aug 2018 16:43:33 -0400 X-Assp-Version: 2...
by kiekar
2018-08-20 22:54
Forum: General discussions
Topic: Append Email Subject
Replies: 8
Views: 2638

Append Email Subject

Hello, I'm using ASSP as my spam filter and Rules in hMailServer to delete or forward email depending on the X-Assp-Spam-Level. Is it possible to add in the email subject the X-Assp-Spam-Level when forwarding the email to the spam account. This would greatly help me using a visual cue instead of hav...
by kiekar
2018-02-15 12:32
Forum: General discussions
Topic: Unable to Get DKIM to work
Replies: 15
Views: 4072

Re: Unable to Get DKIM to work

Thanks again for all your help so far.
------=_NextPart_000_00B9_01D3A5C7.21777C30--
This is the last line shown in the header. I checked also the yahoo header and it's the same.
by kiekar
2018-02-15 02:59
Forum: General discussions
Topic: Unable to Get DKIM to work
Replies: 15
Views: 4072

Re: Unable to Get DKIM to work

Well I made more tests today and I'm really not sure what is happening. Each time I send an email out using my desktop PC using the relayer and vpn the email either gets tagged as suspected spam or doesn't even reach my google or yahoo account. Now the interesting thing is when I use my mobile devis...
by kiekar
2018-02-14 02:23
Forum: General discussions
Topic: Unable to Get DKIM to work
Replies: 15
Views: 4072

Re: Unable to Get DKIM to work

Hello, I also forgot to mention the reason I'm using a relayer is because on the LAN Network I'm using a VPN service which is always on but I believe this may not be causing any issues because I did turn off the vpn service and still had issues with the relayer on. Below is my DKIM output for both e...
by kiekar
2018-02-13 23:28
Forum: General discussions
Topic: Unable to Get DKIM to work
Replies: 15
Views: 4072

Re: Unable to Get DKIM to work

Hello, Well I spoke to soon. I'm still having some issues with dkim where by it would not reach my yahoo mail account and at times it would reach my yahoo account with [suspicious spam] in the email subject. So I decided to remove the SMTP Relayer configuration in the Delivery Email Tab and test aga...
by kiekar
2018-02-05 22:16
Forum: General discussions
Topic: Unable to Get DKIM to work
Replies: 15
Views: 4072

Re: Unable to Get DKIM to work

Thank you both for your replies.

I gave it one more shot and I finally got it to work. I used OpenSSL to create the public and private key. Instead of copying the private key and pasting it in note pad and renaming, I instead decided to just rename the PEM file.
by kiekar
2018-02-05 04:24
Forum: General discussions
Topic: Unable to Get DKIM to work
Replies: 15
Views: 4072

Unable to Get DKIM to work

Hello, This is my first attempt setting up DKIM using the excellent HOW TO: https://www.hmailserver.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=29402 but for the life of me I cannot get it to work. I doubled check several times my setup but still no luck. I'm using zone edit as my DNS provider which is setup bel...
by kiekar
2018-01-24 12:29
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Re: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

Can't you copy the data folder again?
I ended up attaching a previous database and data folder from a disk backup. Up till now no error log file.
by kiekar
2018-01-23 12:43
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Re: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

Thanks for your time. I will try again when I get back home from work.
by kiekar
2018-01-23 12:23
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Re: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

Did you copy them to that location when you copied the data folder?
To the best of my recollection I copied the hole data folder over by I replacing the data folder from the new installation with the copied version.

Could I use the DDS utility to clean the database?
by kiekar
2018-01-23 03:21
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Re: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

Have you excluded that directory from Antivirus scanning? I'm running hmailserver on windows 2012 with ClamWin free addition. Do those messages actually exist at the location in the error message? No those emails do not exist at the location however when I searched the messages table in the databas...
by kiekar
2018-01-23 01:35
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Re: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

I created a new installation of hmailserver on the new server and copied over the data folder
Yes i did brought over the data file
by kiekar
2018-01-22 23:43
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Re: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

How did you perform the move? I'm using mssql express. I shut down the sqlexpress and hamailserver service , then copied the database over to the new server and reattached using sql manager. I created a new installation of hmailserver on the new server and copied over the data folder. I then tweeke...
by kiekar
2018-01-22 22:37
Forum: General discussions
Topic: Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table
Replies: 12
Views: 3317

Mail Missing from Data Folder but Found in Database Table

Hello, I recently moved my hmailserver database and a copy of my data folder to a new server. Now i receive each day a log file with HM4403 error shown below. I checked the data folder and indeed the mail does not exist but when i searched in the message table for the messagefilename the email were ...
by kiekar
2017-12-23 22:51
Forum: General discussions
Topic: How to for sanesecurity installation
Replies: 4
Views: 1760

Re: How to for sanesecurity installation

Hello, Based on the How to Clamwin and have a ClamAV system service tutorial I located a link that directed to https://www.dataenter.com/doc/xwall_sanesec.htm for a quick start guide to install sanesecurity however the two links for ClamSup zip and ClamSup ini file don't work. Has someone had any lu...
by kiekar
2017-12-23 21:19
Forum: General discussions
Topic: How to for sanesecurity installation
Replies: 4
Views: 1760

How to for sanesecurity installation

Hello, I just recently moved to windows 2016 r2 due to hardware changes. I now have Clamwin and Clamd working and I'm just wondering if there is a newer version of https://www.hmailserver.com/forum/viewtopic.php?t=21500 tutorial on how to install sanesecurity or will this How To work fine. If there ...
by kiekar
2017-03-01 01:51
Forum: General discussions
Topic: Problem with my rule not working to my expectations
Replies: 2
Views: 1216

Re: Problem with my rule not working to my expectations

Thanks so much for your quick reply. Will try shortly

Thanks,
by kiekar
2017-03-01 01:26
Forum: General discussions
Topic: Problem with my rule not working to my expectations
Replies: 2
Views: 1216

Problem with my rule not working to my expectations

Hello, I created a rule where i want to delete the email if the spam level contains 15 * and if it's less than 15 * forward the mail to my spam account. The email is forwarded to my spam account but emails containing 15* or higher is not deleted. Do i need to create two rules? Any help would be much...
by kiekar
2017-01-29 03:29
Forum: General discussions
Topic: Auto-Ban issue
Replies: 21
Views: 5904

Re: Auto-Ban issue

I'd also* add 127.0.0.1 to the incoming relays section in hMailserver
All I need to do is create a new entry with lower IP 127.0.0.1 - upper IP 127.0.0.1?
by kiekar
2017-01-29 02:54
Forum: General discussions
Topic: Auto-Ban issue
Replies: 21
Views: 5904

Re: Auto-Ban issue

Thank you all for the input. I started by setting the priority to 25 which worked.
by kiekar
2017-01-28 23:25
Forum: General discussions
Topic: Auto-Ban issue
Replies: 21
Views: 5904

Auto-Ban issue

Hello, I just recently added ASSP as my SPAM filter on the same machine where hmailserver resides. Ever since I added ASSP I now am getting Auto-Ban entries in the IP Range. Each time I delete the entry shortly some time I receive a new Auto-Ban entry with different name e.g. Auto-Ban: ps, Auto-Ban:...
by kiekar
2016-12-27 15:31
Forum: General discussions
Topic: Whitelist help
Replies: 5
Views: 1955

Re: Whitelist help

well I dug little further looking at the logs and will try *@returnpath.bluehornet.com as a whitelist entry and see what happens.
Logs.jpg
by kiekar
2016-12-27 14:14
Forum: General discussions
Topic: Whitelist help
Replies: 5
Views: 1955

Re: Whitelist help

I tried this time with another email address using FROM only and it still doesn't work
EmailAddress.jpg
EmailAddress.jpg (7.25 KiB) Viewed 1927 times
EmailAddress.jpg
EmailAddress.jpg (7.25 KiB) Viewed 1927 times
by kiekar
2016-12-27 00:04
Forum: General discussions
Topic: Whitelist help
Replies: 5
Views: 1955

Re: Whitelist help

Thanks for the info, I did read the documentation and had initially added *@ecstuning.com to the whitelist but it was still tagged as spam. Maybe it was error on my part with the spelling. Will try again. Does one only need to add a whitelist list entry using FROM only or are there any other possibl...
by kiekar
2016-12-26 23:38
Forum: General discussions
Topic: Whitelist help
Replies: 5
Views: 1955

Whitelist help

Hello, I'm getting legitimate mail getting tagged as spam so to avoid this I added the E-mail address to the white listing but still it's being tagged as spam. As an example I'm using an email from ECS. The E-mail address entry I added to the white list is *.listrak.com Which entries do I need to ad...
by kiekar
2016-12-20 16:12
Forum: General discussions
Topic: Forward Rule Question
Replies: 2
Views: 1247

Re: Forward Rule Question

Worked, Thanks
by kiekar
2016-12-20 03:13
Forum: General discussions
Topic: Forward Rule Question
Replies: 2
Views: 1247

Forward Rule Question

Hello, I've followed some rule examples I found on the forum threads but it's not working exactly the way I hope it would. I'm forwarding the email to a spam account which works fine but it also sends the mail to the recipent account also which I don't want. My rule is as follows. X-Spam-Level conta...
by kiekar
2016-12-08 21:49
Forum: General discussions
Topic: Can't receive email no longer
Replies: 6
Views: 2226

Re: Can't receive email no longer

All is fine know. Maybe it was my anti virus. If this happens again I will post all logs created.
by kiekar
2016-12-08 04:03
Forum: General discussions
Topic: Can't receive email no longer
Replies: 6
Views: 2226

Re: Can't receive email no longer

looks like antivirus software on your machine is 'checking' mail and found a problem with that message I'm using Kaspersky anti virus software on my machine but even after pausing the protection I still wasn't able to receive emails. This is an external download form your ISP?? Are you referring to...
by kiekar
2016-12-08 02:46
Forum: General discussions
Topic: Can't receive email no longer
Replies: 6
Views: 2226

Can't receive email no longer

Hello, Starting today after weeks with no issues with my mail client (windows live mail) and hamilserver 5.6.5-B2367, I'm no longer able to receive ham mail to my IMAP account but able to receive spam mail where my rule properly forwards to my spam@mydomain.com account, POP3 and to my spam folder. B...
by kiekar
2016-11-23 02:32
Forum: General discussions
Topic: Sanesecurity updates
Replies: 3
Views: 2128

Sanesecurity updates

Hello, I recently installed sanesecurity and all seems to work fine but my only concern is the automated signature updates. I created a scheduled task to run every hour which seems to be running fine as I receive no errors however when I check the sigupdate.log file it doesn't update. When updating ...
by kiekar
2016-11-14 04:28
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

Looks like running the script shows the Spam folder, and by fluke I also found it under the advanced tab for my account. I guess the problem is at the mail client side
Spam2.jpg
spamfolder.jpg
spamfolder.jpg (10.22 KiB) Viewed 5809 times
by kiekar
2016-11-13 21:48
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

Thanks for your time Soren, I know basic SQL but when running the query I receive a syntax error for ':'. The reason for the error could be that I'm using SQL server and I'm not fimilar with @pv:= Msg 102, Level 15, State 1, Line 2 Incorrect syntax near ':'. Msg 156, Level 15, State 1, Line 3 Incorr...
by kiekar
2016-11-13 17:53
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

I switched the actions and I still can't to this day find where spam folder is located on my server or where folder 184 is.
spam_folder.jpg
by kiekar
2016-11-13 00:32
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

Yes I did. As I mentioned a few threads up.
I also did what you mentioned right clicking the account and selecting show or hide folders and even tried selecting download folders but still no luck.
by kiekar
2016-11-12 22:05
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

I would have to agree with you Then you'r doing it wrong... It works on my server Per hamailserver documentation one can create this "move to folder" using a global rule so why isn't working then. Do I need to configure something else in hmailserver. How about at the email client, is there something...
by kiekar
2016-11-12 07:17
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

I'm using SQL Express for my DB and using the SQL Server Management Studio to view the DB. I'm not sure what table the folder gets created in so I check each table to be sure and still couldn't find a Spam folder. I also did what you mentioned right clicking the account and selecting show or hide fo...
by kiekar
2016-11-12 04:15
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Re: Can't get hmailserver to create IMAP folder

I'm using SQL server as my database. I couldn't find any such folder. I also checked the data folder -> Domain folder -> account folder and all I saw was the folders where the email are stored.

As for the client setup I'm not really sure how to check for subscription options just yet.
by kiekar
2016-11-12 03:39
Forum: General discussions
Topic: Can't get hmailserver to create IMAP folder
Replies: 18
Views: 5983

Can't get hmailserver to create IMAP folder

Hello, Created a global rule to move spam but hmailserver won't create the IMAP folder automatically. I'm using windows live mail as my client. I deleted my account and created new using the manual option and selecting IMAP instead of POP3. What am I missing? Thanks, Criteria -> Custom header field ...
by kiekar
2016-11-02 23:30
Forum: General discussions
Topic: Database problems using sigupdate batch file
Replies: 0
Views: 2293

Database problems using sigupdate batch file

Hello, I'm following instructions from xwall to use sanesecurity. When running the sigupdate.bat file it always stops with a warning message: database directory not found I reworded the instructions in the sigupdate.bat file to set db=C:\ProgramData\.clamwin\db . The location was set when installing...
by kiekar
2016-10-31 22:47
Forum: General discussions
Topic: Looking for same version Clamwin and Clamav
Replies: 9
Views: 3845

Re: Looking for same version Clamwin and Clamav

Finally installed sanesecurity from Try this one from the sane security site >> http://sanesecurity.com/usage/windows-scripts/ using the readme.txt instructions for ClamAV/ClamWin configuration. I also added a task to update every hour using the supplied sigupdate.bat file. Unfortunately I received ...
by kiekar
2016-10-30 15:45
Forum: General discussions
Topic: Looking for same version Clamwin and Clamav
Replies: 9
Views: 3845

Re: Looking for same version Clamwin and Clamav

I appreciate the help but sorry for my ignorance. Per jimimaseye statement and dont forget to use Sanesecurity definitions to make it worth while). and the links provided by mattg, I still don't know where or how to use sanesecurity definitions after following the tutorial. Is there a tutorial on ho...
by kiekar
2016-10-30 02:31
Forum: General discussions
Topic: Looking for same version Clamwin and Clamav
Replies: 9
Views: 3845

Re: Looking for same version Clamwin and Clamav

Thank you for your link to the Clamd .99.1. I got everything running per tutorial except for sanesecurity definitions. Maybe I missed something in the tutorial but where do I get the sanesecurity definitions.

Thanks,
by kiekar
2016-10-28 01:29
Forum: General discussions
Topic: Looking for same version Clamwin and Clamav
Replies: 9
Views: 3845

Looking for same version Clamwin and Clamav

Hello, I'm following a tutorial https://www.hmailserver.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=26829 to start using ClamAV and Clamwin. Where can I find a matching version of ClamAV and Clamwin?. How does one upgrade clamav where clamd version .97.1 is running currently on my server as a service. Do I need ...
by kiekar
2016-01-12 02:54
Forum: General discussions
Topic: Unable to send out mail through external vpn
Replies: 1
Views: 1395

Unable to send out mail through external vpn

I recently setup a external VPN service. Once the setup was completed I was unable to send out mail but was able to receive mail. I was told by the provider that they blocked port 25 and that they would need to whitelist my mail domain as soon I provided them with my mail domain and IP address. They...
by kiekar
2015-01-21 00:04
Forum: General discussions
Topic: Help Needed with Auto Ban
Replies: 1
Views: 902

Help Needed with Auto Ban

Hello, I just recently started to use the auto-ban function but noticed that the auto ban IP range shows 127.0.0.1. This seems to me that this is incorrect. Is this normal behavior if I have ASSP in front of hmailserver. Will I have any issues with my current auto-ban setup. Your help will be much a...
by kiekar
2014-11-22 03:09
Forum: General discussions
Topic: Outbound connection issue to port 25
Replies: 2
Views: 1373

Re: Outbound connection issue to port 25

Thanks percepts for your response. I was able to correct the port 25 error by adding in the HOST file 127.0.0.1 and the mail server host name.

Regards,
by kiekar
2014-11-21 14:31
Forum: General discussions
Topic: Outbound connection issue to port 25
Replies: 2
Views: 1373

Outbound connection issue to port 25

Hello, I currently have hmailserver’s latest version setup behind pfSense firewall. I also have a thread on the pfSense forum but haven’t had any advice on a possible solution to correct the issue. When telneting or using the diagnostic utility on hmailserver I am unable to connect to my mail server...
by kiekar
2014-03-18 03:30
Forum: General discussions
Topic: Help Needed setting Rules
Replies: 10
Views: 3040

Re: Help Needed setting Rules

What I need is to forward the email to Tony as he belongs to an account that does not belong to my domain but his own domain. As I stated before I have hMailServer setup with multiple domains. What is happening is all mail passing through ASSP, regardless of the domain which is tagged as Spam is sen...
by kiekar
2014-03-18 00:20
Forum: General discussions
Topic: Help Needed setting Rules
Replies: 10
Views: 3040

Re: Help Needed setting Rules

Hi Percepts, Just an FYI, I just tried Matts suggestion before latest reply which worked. The email was forwarded and the original email in the spam account remained. ==================================================================================== Return-Path: 63672-24177163481-228-tony=domain.c...
by kiekar
2014-03-17 23:33
Forum: General discussions
Topic: Help Needed setting Rules
Replies: 10
Views: 3040

Re: Help Needed setting Rules

It should definitely work if everything is done correctly. It works for me. check everything again and make sure everything is in the correct case. Header name: X-Forwarded-BY should be Header name: X-Forwarded-By have you made this a global rule or an account level rule. I doubled checked the sett...
by kiekar
2014-03-17 02:26
Forum: General discussions
Topic: Help Needed setting Rules
Replies: 10
Views: 3040

Re: Help Needed setting Rules

Hello, Thanks for you suggestion but It still won't forward the email. I modified the rule as Rule Name FowardEmailTest Criteria Subject Contains [DNSBL] AND Recipient list Contains tony@domain AND X-Forwarded-By Not contains ForwardEmailTest Actions Set header value Header name: X-Forwarded-BY Valu...
by kiekar
2014-03-16 13:58
Forum: General discussions
Topic: Help Needed setting Rules
Replies: 10
Views: 3040

Help Needed setting Rules

Hello, I'm using ASSP as my spam filter and have two domains setup one is mine and the other belongs to a domain I'm hosting. All spam for both domains is sent to my spam account which is configured using ASSP. Using my domain for testing, I created a rule to forward the spam mail which contains [Me...